Promocja!

Pakiet 25 wzorów RODO i kurs online „RODO w Twojej firmie”

397,00

Chcesz samodzielnie wdrożyć RODO w Twojej firmie?

Mam dla Ciebie dobrą wiadomość!

Kurs online RODO w Twojej firmie wraz z pakietem 25 wzorów niezbędnych podczas wdrożenia RODO w małych firmach lub instytucjach poprowadzi Cię krok po kroku przez wszystkie wymogi RODO dla małych firm oraz działalności jednoosobowych.

Kompleksowy kurs online „RODO w Twojej firmie” zawiera:

  • 4 godziny nagrań video podzielonych na 8 tematycznych modułów (w sumie 30 lekcji),
  • 25 wzorów niezbędnych dokumentów do wdrożenia RODO w działalności gospodarczej (wykaz wszystkich wzorów znajdziesz poniżej).
  • WZORY są do edycji – pobierasz pliki .pdf oraz format .docx/.xls lub .pages/numbers,
  • dostęp do platformy kursowej i aktualizacji na 12 miesięcy,
  • możliwość zadawania pytań autorce i prowadzącej kurs w panelu kursanta.

ROZWIŃ WYKAZ WZORÓW DO POBRANIA W KURSIE

Do kursu “RODO w Twojej firmie” dołączyłam takie wzory dokumentów dokumenty, jak:

1. Zgoda na przetwarzanie danych.

2. Rejestr czynności przetwarzania danych z przykładami do zastosowania w firmach.

3. Upoważnienie do przetwarzania danych.

4. Oświadczenie o zachowaniu danych w tajemnicy.

6. Ewidencja osób upoważnionych.

7. Polityka prywatności danych osobowych na Twoją stronę www.

8. Umowa powierzenia przetwarzania danych.

9. Arkusz i przykłady ryzyka w działalności gospodarczej.

10. Macierz ryzyka – przykłady skutków i prawdopodobieństwa dla małych firm.

11. Polityka bezpieczeństwa danych osobowych – procedura dla firm.

12. Instrukcja zarządzania systemem IT – wzór instrukcji dla firm.

13. Procedura postępowania w przypadku naruszenia – wzór.

14. Checklista gotowości do RODO – szybki wewnętrzny audyt RODO w firmie.

15. Informacje RODO do newslettera.

16. Zapis RODO do umowy z klientem.

17. Informacje RODO do formularza kontaktowego.

18. RODO do rekrutacji dla kandydata.

19. Informacje RODO do zatrudnienia dla pracownika.

20. RODO o monitoringu dla klienta/osób trzecich.

21. Zapis RODO o monitoringu dla pracownika do zarządzenia lub regulaminu pracy.

22. Wykaz podmiotów, którym dane powierzasz w Twoim biznesie.

23. Rejestr kategorii przetwarzania dla podmiotów przetwarzających (np. biura rachunkowe) z przykładami.

24. Wzór informacji z art. 14 RODO, gdy dane pochodzą od podmiotów i osób trzecich.

25. Przykład informacji z art. 15 RODO, gdy osoba prosi o informacje na temat swoich danych.

 

Kurs online i pakiet wzorów RODO będzie idealny dla Ciebie jeśli:

  • chcesz raz na zawsze ogarnąć RODO w swojej mikro i małej firmie, np. sprzedajesz swoje usługi online, prowadzisz sklep internetowy lub gabinet kosmetyczny, biuro nieruchomości, szkołę językową, biuro rachunkowe, usługi wirtualnej asystentki i wiele innych biznesów!
  • zależy Ci na tym, aby wdrożenie RODO nie kosztowało milionów monet, a jednocześnie było zgodne z przepisami i prawidłowe,
  • lubisz uczyć się nowych rzeczy i chcesz samodzielnie wdrożyć RODO z moją pomocą.

Kurs online RODO w Twojej firmie będzie dla Ciebie dostępny przez 12 miesięcy od chwili zakupu. W tym czasie możesz przerabiać lekcje online oraz pobierać wszelkie aktualizacje materiałów i lekcji, jeśli, np. zmienią się przepisy prawa.

Dostęp do kursu online i materiałów do pobrania otrzymasz natychmiast po wykupieniu dostępu (PayU lub PayPal). Zakup jest potwierdzany fakturą (podaj dane podczas zamówienia). Faktura przychodzi automatycznie na Twój adres e-mail. Jeśli chcesz zapłacić przelewem tradycyjnym – napisz do mnie przed zamówieniem.

Kategoria:

Opis

Kompleksowy kurs online „RODO w Twojej firmie” zawiera:

  • 4 godziny nagrań video podzielonych na 8 tematycznych modułów (w sumie 30 lekcji),
  • 25 wzorów niezbędnych dokumentów do wdrożenia RODO w działalności gospodarczej (wykaz wszystkich wzorów znajdziesz poniżej w opisie modułów kursu).
  • WZORY są do edycji – pobierasz pliki .pdf oraz format .docx/.xls lub .pages/numbers,
  • dostęp do platformy kursowej i aktualizacji na 12 miesięcy,
  • możliwość zadawania pytań autorce i prowadzącej kurs.

Uczestnik szkolenia otrzymuje zaświadczenie ukończenia szkolenia w formie elektronicznej po przerobieniu minimum 80% lekcji w kursie.

Autor i prowadzący kurs online RODO w Twojej firmie:

Autorem kursu jest Sylwia Templin-Świtała, audytor wiodący normy ISO/IEC 27001, od lat związany z zarządzaniem systemami bezpieczeństwa informacji. Praktykujący jako Inspektor Ochrony Danych i audytor w podmiotach leczniczych. Trener i wykładowca z zakresu przedmiotów bezpieczeństwa informacji i audytu w ochronie danych. Cyklicznie prowadzi kurs dla osób przygotowujących się do pełnienia funkcji Inspektora Ochrony Danych w podmiotach publicznych i prywatnych, a także szkolenia z zasad przetwarzania danych dla pracowników tych podmiotów.

 

Program kursu online RODO dla firm:

Moduł 0: Zasady przetwarzania danych (6 lekcji), podczas których wprowadzę Cię w świat RODO w biznesie:

  • poznasz niezbędne definicje, które pozwolą Ci lepiej zrozumieć RODO i stosować je w praktyce,
  • dowiesz się kiedy można przetwarzać dane osobowe na praktycznych przykładach, np. zawarcie umowy, newsletter, zatrudnienie, etc.,
  • rozprawisz się raz na zawsze z mitem zgody i dowiesz się, kiedy zgoda jest niepotrzebna w biznesie,
  • dowiesz się, jak prawidłowo powinna wyglądać zgoda na przetwarzanie danych,
  • utrwalisz 6 zasad przetwarzania danych, o których trzeba zawsze pamiętać przetwarzając dane osobowe,
  • poznasz zasady przekazywania danych od państw trzecich (poza Europejski Obszar Gospodarczy).

W tym module jest do pobrania: wzór zgody

Moduł 1: Inwentaryzacja danych, czyli przygotowanie do przeprowadzenia samodzielnego audytu RODO w Twojej firmie! (3 lekcje):

  • dowiesz się, jak samodzielnie przeprowadzić inwentaryzację danych, która posłuży Ci do przygotowania kolejnych dokumentów RODO w Twojej firmie,
  • podam Ci przykłady danych, które można spotkać w działalności gospodarczej, a które z pewnością wystąpią także u Ciebie (np. zawarcie umowy, kontakt z klientem, newsletter, wystawienie faktury, etc.),
  • przedstawię Ci wzór rejestru czynności przetwarzania, który jest jednym z wymogów RODO. Na jego podstawie przygotujesz własny rejestr na cele kontroli Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Materiały do pobrania w tym module to przykłady przetwarzania danych w biznesie i wzór rejestru czynności do własnej edycji.

Moduł 2: Ewidencja upoważnień, czyli jak i kiedy wydawać upoważnienia do przetwarzania danych (4 lekcje), podczas których:

  • omawiam zasady wydawania upoważnień do przetwarzania danych,
  • udostępniam Ci wzór upoważnienia i oświadczenia o zachowaniu danych w poufności,
  • poznasz zasady sporządzania i aktualizowania ewidencji osób upoważnionych na wzorze.

Ten moduł jest szczególnie dedykowany tym osobom, które w firmach zatrudniają pracowników lub mają współpracowników (umowy o dzieło, zlecenia, praktykanci, etc.)

Materiały do pobrania w tym module:
Upoważnienie do przetwarzania danych.
Oświadczenie o zachowaniu danych w tajemnicy.
Ewidencja osób upoważnionych.

Moduł 3: Powierzenie przetwarzania danych, czyli czego trzeba dominować gdy inne firmy mają dostęp do danych Twoich klientów i pracowników? (4 lekcje).

  • poznasz zasady powierzenia danych, np. do biura rachunkowego,
  • omawiam umowę powierzenia przetwarzania danych i zwracam uwagę na 6 punktów, które powinna zawierać Twoja umowa powierzenia danych,
  • podaję Ci kilkanaście przykładów tego, kiedy umowa powierzenia będzie musiała zostać zawarta z Twoją firmą oraz sytuacje, w których nie będzie to potrzebne,
  • udostępniam Ci wzorcową umowę powierzenia danych, którą wykorzystuję także w pracy z moimi klientami,
  • omawiam obowiązku podmiotu przetwarzającego, którym stają się, np. biura rachunkowe czy biura wirtualnej asysty,
  • udostępniam także wzór rejestru kategorii przetwarzania, który jest jednym z obowiązków biura rachunkowych i innych podmiotów przetwarzających.

Materiały do pobrania w tym module:
Wzór umowy powierzenia danych.
Wykaz podmiotów, którym dane powierzasz w Twoim biznesie.
Wzór rejestru kategorii przetwarzania dla podmiotów przetwarzających z przykładami.

Moduł 4: Obowiązek informacyjny, czyli sytuacje w których Twoja firma musi poinformować swoich odbiorców o RODO (5 lekcji):

  • dowiesz się czym jest obowiązek informacyjny i kiedy musi być stosowany,
  • poznasz przykłady obowiązku informacyjnego, które udostępniam, np. wzór polityki prywatności, czy wzór informacji dla pracownika lub kandydata do pracy,
  • dowiesz się o czym i kiedy informować swojego klienta, pracownika, pacjenta, etc.,
  • omawiam także obowiązki informacyjne związane z instalacją wideo monitoringu w stosunku do Twoich klientów i pracowników oraz podaję przykłady do zastosowania.

Materiały do pobrania w tym module:

Polityka prywatności danych osobowych na Twoją stronę www.
Informacje RODO do newslettera, do umowy z klientem, do formularza kontaktowego, do rekrutacji dla kandydata.
RODO do zatrudnienia dla pracownika.
Wzór informacji RODO o monitoringu dla klienta/osób trzecich.
Przykład RODO o monitoringu dla pracownika.
Wzór informacji z art. 14 RODO, gdy dane pochodzą od podmiotów i osób trzecich.
Przykład informacji z art. 15 RODO, gdy osoba prosi o informacje na temat swoich danych.

Moduł 5: Analiza ryzyka, czyli jak szybko i prosto przygotować analizę zagrożeń dla danych, które przetwarzasz. Jest to kolejny wymóg RODO, którego nie możesz pominąć.

  • dowiesz się czym jest podejście oparte na ryzyku i jak je rozumieć w kontekście małej firmy,
  • poznasz zasady analizowania zagrożeń oraz trzymasz przykłady ryzyka w małej firmie, dzięki którym przygotujesz samodzielnie własną analizę ryzyka,
  • otrzymasz macierze ryzyka, które pozwolą Ci przejść przez cały proces analizy z moją pomocą.

Materiały do pobrania w tym module:
Przykłady ryzyka w działalności gospodarczej.

Moduł 6: Procedury i instrukcje wewnętrzne, czyli dokumenty, które musisz mieć na wypadek kontroli Urzędu Ochrony Danych Osobowych (4 lekcje):

  • poznasz procedury i instrukcje, które powinny się znaleźć w Twojej firmie (nawet jeśli nie zatrudniasz pracowników),
  • omawiam podstawowe zasady bezpieczeństwa danych, o których więcej przeczytasz w trzech procedurach, które Ci udostępniam w kursie.
  • dowiesz się czym jest naruszenie danych i jakie zasady dotyczą postępowania w przypadku naruszenia w Twojej firmie,
  • poznasz podstawowe zasady bezpieczeństwa IT i przechowywania danych.

Do pobrania w tym module:
Wzór polityki bezpieczeństwa danych osobowych.
Instrukcja zarządzania systemem IT.
Procedura postępowania w przypadku naruszenia.

Podsumowanie kursu online „RODO w Twojej firmie”

Materiały do pobrania w tym module:
Checklista gotowości do RODO, która pozwoli Ci sprawdzić czy zrealizowałeś wszystkie wymagane punkty z kursu, które są wymagane do skutecznego wdrożenia RODO w Twojej firmie.

Po ukończeniu minimum 80% lekcji w kursie możesz wygenerować imienny certyfikat potwierdzający ukończenie kursu online „RODO w Twojej firmie”.

 

Pytania i odpowiedzi:

Na jak długo otrzymam dostęp do kursu i materiałów do pobrania?

  • Dostęp do kursu jest na 12 miesięcy od chwili zakupu. W tym czasie możesz przerabiać lekcje dostępne w kursie i pobierać aktualizację (jeśli będą).

Czy za kurs mogę otrzymać fakturę?

  • Tak, faktura jest automatycznie wystawiania podczas zakupu. Wystarczy podać dane do wystawienia faktury.

Jak mogę wykupić dostęp?

  • Dostęp możesz wykupić poprzez płatności online. Możesz wybrać PayU lub PayPal.
  • Jeśli chcesz zapłacić przelewem tradycyjnym to wystarczy, że skontaktujesz się ze mną, a wystawię Ci fakturę pro forma. Po jej opłaceniu otrzymasz dostęp do kursu.

Czy w przypadku zmian prawa będę otrzymywać aktualizacje do kursu?

  • Tak, aktualizacje są bezpłatne w ciągu 12 miesięcy od zakupu.

Kiedy i jak otrzymam dostęp?

  • Dostęp jest nadawany automatycznie po opłaceniu zamówienia. Dane do logowania do kursu są wysyłane na Twój adres e-mail podany podczas zamówienia.

Masz pytania o kurs? Napisz lub zadzwoń do mnie!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pakiet 25 wzorów RODO i kurs online „RODO w Twojej firmie””

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zostań IOD
error: Nie kopiujemy!